Дотримання технології того, як обрубувати голови та хвости при дистиляції на класичному самогонному апараті дозволяє максимально прибрати шкідливі домішки та залишити тільки речовини, що відповідають за аромат та смак напою..Jan 11, 2021
Коли стрілка термометра наблизиться до 70°C, необхідно зменшити інтенсивність нагріву так, щоб швидкість відбору дистиляту становила 1-2 краплі на секунду. Це необхідно для відсікання голів.
Відбір чистого спирту. Голови відбирають за кількістю абсолютного спирту дистиляті, отриманому після першої перегонки без поділу на фракції. При другій перегонці головну фракцію відсікають із розрахунку 8-15% виходу на 1 літр чистого спирту.
Відбираємо головну фракцію у кількості, що відповідає приблизно 10% абсолютного спирту від загальної кількості в кубі. Абсолютний спирт = 100% спирту у флегмі. (Важливо! При першій перегонці головну фракцію відбирати не обов'язково!)