По-перше, ракоподібних виловлюють у дуже великій кількості, а кожну креветку не промиєш. Варіння ж одразу вбиває хвороботворні бактерії.May 20, 2020
Насправді, варити креветки не треба. Вони варено-морожені, зварені на судні. Про це ми говорили вище. Дуже важливо, звертаємо на це увагу – повторне варіння призводить до того, що білок згортається і м'ясо креветки стає твердим.
Чому ж виробники воліють саме такий спосіб обробки креветок? – По-перше, високі температури варіння вбивають хвороботворні бактерії набагато ефективніше, ніж холод. Адже належним чином промити кожну крихітну креветку практично неможливо. – По-друге, покращується зовнішній вигляд готового продукту.
Варять тільки свіжоморожений продукт Варено–морозиві креветки вже готові до вживання: вони зварені у морській воді на борту рибальського судна, тому їдять їх просто розморозивши.