Секрет досить простий: завдяки цьому компоненту текстура запіканки стає легшою та повітрянішою. Страва приємно тане в роті, тому від десерту неможливо буде відірватися. Цей інгредієнт кухаря використовують замість пшеничного борошна або манної крупи.
Крохмаль підмішують для надання молоку, вершків, сметані та йогуртам більшої густоти.
Крохмаль має високу поживну цінність і швидку засвоюваність, а його здатність утворювати в'язку масу використовується для приготування соусів і киселів. Киселі зазвичай готують із фруктів, ягід, овочів та круп, хоча зустрічаються рецепти горіхового, горохового, чайного та шоколадного напою.
Щоб перевірити сир на утримання крохмалютреба капнути на нього йод. Достатньо кількох крапель. Якщо йод змінить колір на темно-синій або фіолетовий, значить, у ньому міститься крохмаль. Для здоров'я він не шкідливий.