– Справді, щоб консервовані овочі не зіпсувалисяУ маринад найчастіше додають оцтову есенцію або столовий оцет. Але страви з великим вмістом оцту протипоказані при будь-яких захворюваннях шлунково-кишкового тракту.
Оцет посилює смак овочів і, головне, дозволяє зберігати консерви тривалий час. Однак якщо у вас болить шлунок, якщо є проблеми із підшлунковою залозою, то від оцту краще відмовитись.
Чим замінити оцет Насамперед це лимонна кислота. Запам'ятаймо наступні пропорції: Одна столова ложка лимонної кислоти, розведена в двох столових ложках води – вийде оцтова есенція 70%; А якщо одну чайну ложку лимонної кислоти розвести в 14 ложках води – отримаємо оцет 9%.
Спиртовий (натуральний, біохімічний) оцет Для консервування переважніше використовувати саме цей оцет, який одержують в результаті оцтовокислого бродіння спиртовмісних рідин, таких як виноградне вино, сидр, пивне сусло.