В ті часи в Японії панував голод і багато людей стояло в чергах за їжею. Момофуку Андо вирішив створити смачну, недорогу та просту у приготуванні локшину. Зрештою він здогадався обсмажувати її в пальмовому маслі, а потім сушити. Вийшов усім добре відомий «доширак», який достатньо залити окропом.
Адже з самого початку Андо відмовився від ідеї випускати просто суху локшину: спосіб приготування локшини, яка могла зберігатися дуже довго. придумали китайці тисячоліття тому. Мета Андо була куди амбіційнішою. Його локшина мала бути не тільки дешевою, але ще й смачною та швидкою у приготуванні.
— «Доширак— це звичайна яєчна локшина швидкого приготування, — каже керівник кейтерингової служби Іван Ануфрієв. — Це попередньо приготовлена, пропарена і висушена локшина, зроблена найчастіше з пшеничного хлібопекарського борошна. Також до складу входять сіль та пальмова олія.
Локшина швидкого приготування була винайдена Момофуку Андо з компанії Nissin Foods у Японії. Вона була випущена у 1958 році під торговою маркою Chikin Ramen. У 1971 році компанія Nissin представила Cup Noodles – перший продукт локшини у чашці.