Порошок квіток ромашки у народній медицині вживають при мігрені; сік ромашки застосовують внутрішньо при лікуванні гастритів, виразковій хвороби шлунка, при спазмах та болях у шлунку та кишечнику, метеоризмі, проносах, хворобах печінки, жовчного та сечового міхура, ниркових кольках.
Підбиваючи підсумки, можна, можливо сказати, що ромашковий чай або ромашку аптечну можна пити щодняякщо тільки по одному чайному кружку (приблизно до 300 мл). Якщо ж ви вживаєте цей напій у великих обсягах, необхідно робити тижневе (7 днів) переривання.
Не можна пити ромашковий чай при проносах. Приймають його обережно при зниженому артеріальному тиску. Вагітним жінкам слід відмовитися від чаю з ромашки повністю або приймати його в слабшій концентрації, не більше однієї склянки на день.