Барбекю — гриль підлогової конструкції, стаціонарний або на коліщатках, з круглою або прямокутною чашею, в яку засипають вже готове вугілля. У грилі–барбекю зручно готувати овочі гриль, ковбаски, курячі ніжки та крильця, стейки з м'яса та риби.
У вузькому, технологічному сенсі термін «барбекю» позначає метод приготування продукту способом запікання над вугіллям, що тліє, при відносно невисокій температурі (100—120 °С). Це значення зберігається у південних штатах США, котрим такий спосіб приготування м'яса традиційний з XVIII століття (див. Барбекю в США).
На відміну від гриля, барбекю не має кришки. Крім того, якщо в грилі продукт нагрівається з усіх боків (зверху, з боків та знизу), то в барбекю жар йде лише знизу. Виготовляється це обладнання з нікельованої або хромованої сталі, може йти з антипригарним покриттям або без нього.