Режим вологої конвекції дозволяє готувати страви в духовці на пару. Разом з вентилятором встановлений спеціальний резервуар з водою – при нагріванні вона випаровується, а пара розноситься по всій духовці. Така функція дозволяє приготувати продукти без обсмажування та олії, що знижує калорійність готових страв.
Волога конвекція Її ще називають паровою, тому що вона насичує парою повітря в духовці. Цінителі здорового способу життя особливо оцінять цей режим конвекції. Їжа готується на пару, зберігаючи свої корисні властивості. У такому режимі складно пересмажити чи пересушити страву.
Але чи завжди краще випікати на режимі «Конвекція»? Насправді ні. Цей режим чудово підходить для випікання пісочного тіста, дріжджової випічки та повітряних бісквітів типу класичного.
Бісквіти, здобу, безе, суфле не варто випікати при конвекції, вони підгорять і не встигнуть підвестися. Відчинені дверцята духовки, навіть ненадовго, порушують режим конвекції, потоки повітря починають циркулювати неправильно, створюються зони, куди конвекція не доходить, отже продукт готується нерівномірно.