Практично всі лікери аперитиви чи діжестиви. Їх подають перед трапезою, після її закінчення або не пов'язують з їдою. Хороші лікери у чистому вигляді та у складі коктейлів, розбавлені іншими алкогольними та безалкогольними напоями та у складі кремів.19 Feb 2019
Зрозуміло, лікер можна пити у чистому вигляді, але є кілька нюансів. Наприклад, солодкі лікери дуже круто пити після їжі. Гіркі – до їди, для розпалювання апетиту.
Лікери зазвичай подають в кінці обіду з чаєм або кавою, а також як діжестив. Вживаються як у нерозбавленому вигляді, і у складі безлічі змішаних напоїв і коктейлів, добре поєднуються з різними соками. Використовуються також для приготування різноманітних страв, насамперед десертів.
Чи п'ють лікер у чистому вигляді? Так, його подають зазвичай охолодженим або з льодом, у маленьких чарках, широких, як лійка, або вузьких (шотах), ємністю до 25 мл. Крім того, лікери додають для аромату та смаку в коктейлі, трав'яні – у чай і навіть пиво, кавові та вершкові – у каву.