Свіжі плоди суниці корисно вживати для лікування гастриту, виразкової хвороби шлунка та дванадцятипалої кишки (при нормальній або зниженій кислотності шлункового соку), при атеросклерозі, гіпертонічній хворобі, сечокам'яній та жовчнокам'яній хворобі, цукровому діабеті, гіпохромній анемії, атонічній запорі.
Корисні такі напої і при бронхіальній астмі, жовчнокам'яній хворобі та атеросклерозі. Ще одна корисна властивість лісової суниці має бути особливо цікавим для жінок. Сунична м'якоть – це дуже цінна поживна маска для обличчя, що розгладжує дрібні зморшки і покращує колір шкіри.
Суниця багата на залізо, марганець, мідь, цинк, що дуже корисно при анемії. У ягодах міститься багато калію, а також пектинові речовини та органічні кислоти. Основні вітаміни – С та фолієва кислота. Спектр інших вітамінів також дуже широкий, це В1, В2, РР, Е, пантотенова кислота.