Технічне використання картопляного крохмалю також досить широко: з нього виготовляють шпалерний клейстер, клеї для виробництва паперу, клейких стрічок, засоби для апретування та шліхтування тканин. У побуті картопляний крохмаль часто використовується для крохмалювання текстильних виробів.
Картоплі без крохмалю просто не вижити. Він необхідний харчування та зростання рослини, зав'язування квітів, формування плодів. Весь процес відбувається без участі людини. Йому тільки залишається витягти корисну речовину з бульб.
Картопляний крохмаль прискорює обмін речовин, служить основним джерелом енергії, благотворно впливає на травний процес. Крім того, продукт знижує рівень холестерину, сприяє зниженню артеріального, позитивно впливає на роботу печінки.
У харчовій промисловості крохмаль використовується для отримання глюкози, патоки, етанолу, текстильної — для обробки тканин, паперової — як наповнювач. Крім того, крохмаль входить до складу більшості ковбас, майонезу, кетчупу та інших продуктів.