Навіщо гасити соду в оладки?

0 Comments 02:27

Крім того, оладки зазвичай додаються кисломолочні продукти, які додатково гасять соду. Варіант 2. Досить велика страва, яка нагріватиметься поступово (торт). Соду треба гасити, щоб вуглекислий газ почав виділятися з самого початку приготування, поки тісто ще рідке.Oct 5, 2009

Деякі господині зауважать, що соду треба гасити оцтом, і це часто помиляється. Адже тоді заповітні бульбашки утворюються в ложці, а тісто майже не потрапляють. Соду краще змішувати з сухими інгредієнтами, а кефір зробить все за оцет – прибере мильний смак соди і зробить оладки ніжними.

Чи потрібно гасити соду? Однозначно так. Справа в тому, що в тісто випічки варто додавати не просто оцет і соду, а те, що виходить в результаті їхньої взаємодії. Ацетат натрію має високу термічну стійкість, отже, в умовах випікання продукт не розкладається на газоподібні складові.

Чому соду було вирішено гасити? Та просто тому, що наша традиція є все «з запалу зі спекою» у цьому випадку лише шкідлива. Справа в тому, що негашена сода у гарячій випічці має дуже неприємний "мильний" смак. Що «виправлялося» її гасінням, а саме додаванням до соду окропу або кисломолочних продуктів.

Related Post