Причини постійного почуття голоду можуть бути обумовлені відсутністю в крові речовин, які гальмують вплив на харчовий центр, наприклад, глюкози. При цукровому діабеті через нестачу інсуліну або резистентність тканин до цього гормону глюкоза не може проникнути в клітини.
Чому коли я голодна мені стає погано?
При нетривалому голодуванні джерелом глюкози стає печінка, в якій відбуваються процеси глікогенолізу та глюконеогенезу. Нейрони гіпоталамуса дуже чутливі до зниження рівня глюкози і одразу приводять у дію гормональну реакцію організму.
Чому від голоду слабкість та запаморочення?
Дефіцит глюкози Як відомо, голова має неприємну властивість паморочитися від голоду або внаслідок тривалого дотримання дієтичного раціону. Все це пояснюється простим недоліком глюкози у крові.