Настій плодів калини рекомендується вживати при гастритах, гіпертонії, запорах. Відвар ягід застосовують при ангіні, сухому кашлі; зовнішньо – на лікування деяких шкірних хвороб (екзем, фурункульозу). Плоди калини багаті ефірними оліями, що сприяє зниженню підвищеної температури у хворого.22 жовт. 2018 р.
Коли краще пити калину?
Найкраще вживати свіжу калину, в чаї чи морсі, або заморозити її на зиму — тим більше, саме у холодний період ця ягода буде особливо корисною.
Як приймати калину до їди чи після?
Приймати по 1/3 склянки 2-3 рази на день перед їжею. 1 ст. л. плодів заварити 1 склянкою окропу, настояти 1-2 години, процідити.