Гвоздика добре зігріває тіло, покращує травлення, збуджує апетит, зміцнює шлунок та печінку, пам'ять, кровообіг. Відваром із гвоздики лікують хвороби очей. Бутони гвоздики містять ефірну олію (17-20%), дубильні речовини (до 20%), слизу, жири.
Які хвороби лікує гвоздика?
Гвоздика застосовується у медицині, кулінарії, парфумерії. Вона може використовуватися для лікування різних патологій та розладів. розлад травлення, біль у горлі, проблеми ротової порожнини, зубний біль, артрити, фурункули, кон'юнктивіт, катаракта та ін.. Бутони додають у супи, соуси, бульйони.
Навіщо потрібно жувати сушену гвоздику?
Жувати гвоздику корисно, гвоздика має антимікробні, протизапальні та антибактеріальні властивості, які допомагають знизити утворення зубного нальоту, виникнення гінгівіту та інших захворювань ясен у роті.