Високий вміст мінеральних речовин: кальцію, магнію та цинку, позитивно впливає на роботу серцево-судинної, нервової, імунної та інших систем організму. Дуріан є джерелом клітковини, вітамінів В та С та антиоксидантів.
Як потрібно правильно їсти дуріан?
Між часточками чітко видно шви, якими можна легко розрізати дуріан. Коли в місцях усі стики будуть глибокі надрізи, фрукт почне розділятися на частини. При розрізанні потрібно постаратися не розрізати м'якоть дуріана. Вживати м'якуш рекомендується ложкою, щоб на руках не залишався неприємний запах.
Чому дуріан так смердить?
«Тухлу» складову забезпечують переважно сполуки сірки, а «фруктову» — етилові ефіри органічних кислот.. Завдяки поєднанню цих запахів ми і сприймаємо дуріан як смердючий плід.