Сухі інстантні дріжджі не потребують активування. Перед внесенням у заміс їх змішують із борошном або теплою водою (35-38 С). Змішування з теплою водою застосовується в тому випадку, коли заміс проводиться швидко. Інстантні дріжджі можна застосовувати в опарних та безопарних технологіях приготування тіста.
Скільки додавати Інстантних дріжджів?
Співвідношення дозувань інстантних та пресованих дріжджів Коефіцієнт заміни сухих інстантних дріжджів до пресованих становить 1:3, тобто. 1 кг інстанта еквівалентний 3 кг пресованих дріжджів.
Як правильно додавати сухі дріжджі?
Сухі активні або миттєві розлучаються так: на 1 г дріжджів береться 5 г теплої води (35 ° С), продукт заливається водою і залишається на 15 хвилин для активізації. Швидкодіючі не вимагають попереднього замочування. Їх потрібно змішати з борошном і додати|добавляти| в тісто. Такі дріжджі найкраще підходять для тіста на піцу.