Десять днів єврейського календаря між двома великими святами Рош а-Шана та Йом Кіпур називаються «Ямім нораїм» (тобто «Дні трепету»).
Як правильно святкувати Роша Шана?
Першого вечора Рош ха–Шана прийнято вітати одне одного побажанням бути вписаним у «Книгу життя». Під час святкової трапези прийнято вмочувати хліб (зазвичай круглу халу), над яким було проголошено благословення, у мед, щоб наступний рік був солодким.
Що не можна робити в Роша Шана?
Під час трапези у дні Рош ха-Шана забороняється їсти гірку та кислу їжу. Іудеї вірять, що в цьому випадку новий рік може принести прикрощі та біди. Також не прийнято їсти горіхи, оскільки числове значення слова «горіх» на івриті дорівнює числовому значенню слова «гріх», про що не прийнято згадувати у дні Нового року.