Дрібно нарізаним листям можна посипати будь-які страви, як петрушкою або кропом – супи, овочі, м'ясо, а також додати салати. 4. Листя селери добре поєднуються з нутом, можна змішати їх у салаті, додавши туди порізані стебла та червону цибулю.
Більшість зелені можна заморозити або висушити. Для цього потрібно відрізати жорсткі стебла та добре вимити листя. Якщо ви збираєтеся заморозити зелень, вимиті листя слід трохи підсушити, а потім дрібно нарізати і укласти в пакети для заморожування. Зелень на столі цілий рік – швидко, просто та смачно!
У жодному разі не можна поєднувати його з діуретиками, тому що селера сам собою має сечогінний ефект, і це буде подвійний удар по нирках. За наявності каменів у нирках протипоказаний сік селериоскільки він може спровокувати рух каменів.
Зелень добре додавати в будь-які страви при термічній обробці, супи, борщі, тушковане м'ясо та овочі. Додаю зелень наприкінці готування, хвилин 5-10, і даю трохи проваритись. Зелень селери має більш насичений запах і смак, сильніший за просту петрушку, дуже добре підходить для термічної обробки.