У насінні чиа багато кислот омега-3 та омега-6, які повинні бути присутніми в раціоні щодня. Жирні кислоти омега-3 важливі для серця і знижують рівень холестерину, також про них пишуть, що вони допомагають зменшити біль навіть при артриті.
Добова доза насіння чиа не повинна перевищувати 2-3 столові ложки в день. Насіння чиа можна вживати як у первозданному вигляді, так і перемолоти до стану борошна з якого можна, можливо спекти корисний хліб.
Чіа корисно Використовувати у критичні дні – високий вміст омега-жирів полегшує біль під час менструацій. Жири та білки вирівнюють гормональний фон, полегшують період менопаузи. Насіння широко використовують у косметології через високий вміст вітамінів: додають у маски для волосся та шкіри, шампуні, креми.