Суп швидко засвоюється організмом, добре зігріває в зимовий холод і покращує травлення. У супі зберігається набагато більше корисних речовин, ніж при смаженні чи гасінні. Також супи менш калорійні, що автоматично відносить їх до дієтичного харчування. Хороший наваристий суп навіть полегшує симптоми застуди.
Чому обов'язково потрібно їсти суп?
Тому що з ними організм не тільки отримує необхідну кількість харчових волокон – бульйони стимулюють вироблення шлункового соку, а й зменшується механічна дія твердої їжі на слизові оболонки шлунково-кишкового тракту (ЖКТ).
Що буде якщо не їсти суп?
Одні з них, наприклад, желіруючі речовини в м'ясному бульйоні, корисні для м'язової та хрящової тканини. Інші стимулюють вироблення жовчі, а вона, у свою чергу, підтримує перистальтику кишечника, щоб усі відходи вчасно видалялися з організму. За відсутності супів це відбуватиметься гірше. Запори, бродіння, токсини.