Ром багатий натрієм та кальцієм, глюкозою, мальтозою, декстрином. Він корисний при застудних захворюваннях, артриті, ревматизмі, радикуліті. Допомагає зняти втому, позитивно впливає на травлення. Надмірне вживання рому може призвести до отруєння, ураження нервової системи та мозку.
Навіщо п'ють ром?
Хоча білий ром частіше використовують як основу для коктейлів, він також застосовується як аперитив. Як пити білий ром в даному випадку: п'ють як горілку з відповідних чарок і закушують м'ясним. Для завершення їди як діжестив підходить золотий і темний ром.
Чи можна пити ром просто так?
Ром можна подавати по-різному. Все залежить від того, у чистому чи розбавленому вигляді ви збираєтесь його пити. Класика жанру – подати ром у сніфтерах, роксах або келихах типу Ноузінг. Найчастіше вони використовуються, коли на столі стоїть пляшка з витриманим ромом, його прийнято пити в чистому вигляді.