Томати містять багато вітаміну А та вітаміну К, а також значну кількість вітамінів групи В, фолієвої кислоти та тіаміну. Один томат забезпечує близько 40% добової потреби у вітаміні С. Також помідори – хороше джерело заліза, калію, марганцю, магнію, фосфору та міді.25 черв. 2022 р.
Яка користь від червоних помідорів?
Корисні властивості помідорів. підходять для низькокалорійного раціону. У 100 г помідорів всього 18 ккал, їх 0,88 г білків, 0,2 г жирів і 2,69 г вуглеводів. У помідорах міститься клітковина, корисна для травлення, а також калій і магній, необхідні для здоров'я серцево-судинної системи.
Якого кольору помідори найкорисніші?
Жовті помідори насичені бета-каротином, який дуже важливий для збалансованої роботи імунної системи, зміцнення кісток та профілактики різноманітних захворювань очей.