Чим корисні гіркоти? Гіркота надзвичайно важлива, вона стимулює травлення, підвищує апетит, часто гіркі трави також надають підтримку печінці.. Хороше травлення дає можливість максимально засвоювати всі корисні поживні речовини з їжі.
Що дає гіркота?
Гіркота в роті з'являється через викид вмісту дванадцятипалої кишки в шлунок, а потім у стравохід і ротову порожнину. В результаті людина відчуває жовч. У більшості людей гіркота у роті з'являється після вживання продуктів, які посилюють виробництво жовчі. Це кава, алкоголь, смажена та жирна їжа.
Що дає гіркоту у каві?
На інтенсивність гіркоти на смак кави впливає концентрація фенольних сполук у ньому. Одними з найпоширеніших фенолів є хлорогенові кислоти. Вони становлять до 8% сухої маси зелених зерен арабіки. Кофеїн також відіграє важливу роль у формуванні гіркоти, але меншою мірою.