Поширена в східної частини Атлантичного океану, особливо великої кількості водиться в Чорному морі. Простий сарган входить до промислових видів в Азово-Чорноморському басейні, проте обсяги його видобутку порівняно невеликі.
Через підвищений вміст білівердину кістки даної риби мають відтінок від світло-до темно-зеленого. У Великій кількості саргани водяться у Чорному та інших морях. Розрізняють багато підвидів. Підвид, що мешкає у Чорному, Азовському та Мармуровому морях, був нещодавно виділений в окремий вигляд – Belone euxini.
Є сарган можна і він абсолютно нешкідливий, більше того, сарган і дуже смачна і корисна риба. У зимовий і осінній час вона часто трапляється на вудки рибалок, що ловлять рибу з берега. Її в'ялять, солять, печуть, гасять і смажать.
Користь чорноморського саргану Сарган чорноморський – досить жирний вигляд риби. У ньому містяться Омега-3 та Омега-6 жирні кислоти, йод, фосфор, та вітаміни групи В. Багато в чому користь м'яса чорноморського саргану залежатиме від способу приготування.