Більшість корисних речовин сконцентрована в шкірці яблук і в м'якоті під нею, тому ці фрукти корисно їсти цілком. Враховуючи що вітамін C руйнується при тривалому зберіганні, подрібненні або термічній обробці плода, рекомендується вживати яблука сирими.
Серед фруктів яблуко є дуже поширеним продуктом і практично цілий рік є у нашому раціоні харчування. Цінність яблук криється у їх складі. Майже 80% яблук складає вода. Решта припадає на клітковину, органічні кислоти, вуглеводи.
Чим корисні яблука? У яблуках містяться вітаміни A, С, В1, В2, РР та Е, а також магній, фосфор, йод, залізо, селен, калій, кальцій та цинк. У сукупності вони надають нам життєвих сил, допомагають справлятися зі стресовими ситуаціями, покращують роботу мозку та зміцнюють серцево-судинну систему.