«Хванчкара́» (вантаж. ხვანჭკარა, до 1932 року – кипіані) – природно-напівсолодке грузинське червоне вино, вироблене виноробами Грузії. Виробляється з винограду Олександроулі та Муджуретулі, що вирощується в Амбролаурському районі Рача-Лечхумської зони Грузії, мікрозоні села Хванчкара.
Як відрізнити оригінальне вино Хванчкара від підробки Уважно читаємо етикетку. На ній мають бути зазначені сорти винограду, з якого виготовлено вино, а також регіон збирання врожаю. Якщо написано, що в основі напою лежить сортХванчкара"Напевно, це не оригінал (винограду такого сорту просто немає).
Ціна на вино Хванчкара становить 1200 руб. за пляшку 0.75 л, в асортименті представлені напої вартістю від 1308 до 5164 рублів.
Хванчкара – виготовляється з винограду сорту Олександроулі та Муджуретулі. Ці два сорти винограду ростуть скрізь у Рачі, тому Хванчкара не є рідкістю. Це напівсолодке вино, вартість однієї пляшки якого загалом 40-60 ларі.