Наприклад, яру пшеницю зберігають за температури до +15 градусів. При цьому її вологість має становити не більше 14%. Озиму пшеницю з такою ж вологістю зберігають за температури +5–8 градусів. У фуражної пшениці ця характеристика становить до 12%, а температура зберігання – від +8 до +10 градусів.
Зерно зберігають у спец. сховищах – зерноскладах, елеваторах (див. також Зерносховище). Перед завантаженням сховищ зерном нового врожаю їх знезаражують проводять дезінсекцію вологим, аерозольним або газовим способами.
Оптимальна температура зберігання пшениці Як правило, температура зерна у сховищі не має перевищувати більше 7-8 градусів від навколишнього середовища, з осені-зими температура зерна має бути трохи вище середньомісячного значення, а у весняний період трохи нижче.
Серед зернових культур найбільш біологічно стійкими вважаються пшениця, овес (не голозерний), сорго, горох. Їх можна зберігати 10-15 років.