Люди заражаються сальмонельозом, як правило, внаслідок споживання заражених харчових продуктів тваринного походження (в основному яєць, м'яса, свійської птиці та молока), хоча до передачі інфекції можуть бути причетні й інші харчові продукти, включаючи зелені овочі, забруднені гною.
Сальмонелла – це патоген, який в основному мешкає в кишечнику тварин, таких як птиця, худоба та свійські тварини, носіями можуть бути люди і комахи. З фекаліями людей та тварин сальмонела може потрапляти у ґрунт, воду та їжу.
Слід знати, що сальмонели є частиною нормальної мікрофлори кишечника черепах, вони присутні в посліді, воді акваріума. Після будь-якого контакту з черепахою або місцем її проживання необхідно ретельно мити руки, інакше зараження не уникнути.