Японія займає високе місце у списку за рахунок високого споживання риби (часто імпортованої, а не виловленої). США посідають третє місце в обох випадках. Цьому сприяє відносно велика чисельність населення та тенденція до споживання великих хижих риб, таких як атлантичний лосось.27 Sept 2010
З таблиці 3 видно, що з виробництва риби та продуктів рибних перероблених та консервованих Далекому Сході лідирує Камчатський край, який виробляє 31% усієї продукції регіону. Друге місце займає Приморський край 30%, а на третьому Сахалінська область – 21,6%.
Середнє споживання риби і морепродуктів на душу населення в Південній Кореї вийшло на перше місце у світі і досягло 58,5 кг, підрахували в Норвезькому комітеті з риби. У Японії, яка посідає у рейтингу друге місце, за рік з'їдається 53,3 кг. Замикає трійку лідерів Норвегія – 50,2 кг.
Охотське море Більше половини всієї риби та морепродуктів у країні виловлюється в Охотському море Більше половини всієї риби та морепродуктів у країні виловлюється в Охотському мореЯк повідомляє РІА SakhalinMedia з посиланням на Fishretail.Ru. Обсяг вилову в Районі північних та Південних Курил зріс порівняно з минулим роком на 40%.