До сирів з низьким вмістом лактози відносяться пармезан, швейцарський та чеддер. Помірні порції цих сирів часто можуть переноситися з непереносимістю лактози. Більше лактози міститься в сирі та м'яких сирах.4 days ago
Наприклад, соєві сири, вівсяні йогурти, рослинне молоко: мигдальне, кокосове, рисове, горіхове чи вівсяне. І всі інші продукти, де є маркування «Без лактози» або «Підходить для веганів».
Готові продукти, які зазвичай містять лактозу, включають:
- торти, печиво та випічку;
- сирний соус;
- супи-пюре;
- заварний крем;
- молочний шоколад;
- млинці;
- омлет;
- деякі види картопляного пюре.
22 Jul 2020
Важливо знати, що жирність молока на вміст у ньому лактози ніяк не впливає. Молоко рослинного походження – мигдальне, соєве, вівсяне, кокосове – лактозу не містить і може бути альтернативним варіантом вживання при непереносимості.