Але на що доводиться ще 10% у складі м'якоті? Здебільшого це цукру – глюкоза, фруктоза, сахароза. Якщо говорити про їх вміст на 100 г продукту, воно майже однакове: 6 грам в кавуні і 8 в дині.26 Jul 2021
Якщо брати до уваги калорійність, то тут перемагає кавун. Адже на 100 г кавуна припадає лише 25 ккал, а дині – 35 ккал. Однак у дині вищий вміст клітковини, яка важлива для стабільної роботи кишечника, а також стабілізує рівень холестерину в крові та очищує організм.
Зміст цукру: у 100 г дині – 8 г (близько 2 чайних ложок) цукру.
Червоний пігмент вимагає більше часу для дозрівання плодів, тому його відсутність робить сорт скоростиглим, що зовсім не робить кавун шкідливим. Ряд дієтологів вказують на те, що жовті кавуни менш калорійні, тому що містять менше цукрів та більше вітамінів А та С.