Вживається в їжу країнах Південно-Східної Азії (В'єтнам, Камбоджа, Лаос, Малайзія, Таїланд, південні провінції Китаю), особливо на Філіппінах.
Яйця з мертвим ембріоном. Поживних речовин у такому яйці точно немає. Більше того, воно небезпечне для здоров'я при вживанні (якщо ембріон помер давно). Тому краще не є подібні яйця.
підань; варіант назви – "тисячолітнє яйце") – популярна закуска китайської кухні; є яйце, витримане кілька місяців у спеціальній суміші без доступу повітря. Ймовірно, прообразом "столітніх яєць" послужили яйця, які з метою тривалого зберігання засипали лужною глиною
Сили, що поєднують інь та ян, породжують досконалу рівновагу п'яти чеснот: правди, мудрості, пристойності, чистоти та доброзичливості. Таким чином, яйце у китайців – їжа п'яти чеснот, покликана підтримувати здоров'я і гармонію в тілі. Може, тому яйцям у китайської кухні відведено особливе місце.