Буріто мексиканське блюдо, що складається з м'якого пшеничного коржика (тортильї), в яке загорнута різноманітна начинка, наприклад, м'ясний фарш, смажені боби, рис, помідори, авокадо та сир. Мабуть, це одна з найпопулярніших і найвідоміших страв мексиканської кухні.
Різновиди Вологий буріто покритий червоним соусом чилі, схожим на червоний соус енчілада, зверху плавлений подрібнений сир. Його зазвичай їдять із тарілки за допомогою ножа та вилки, а не руками.
Якщо дуже просто, це підвид великого царства Шаверми, званий в латиноамериканських країнах тако або бурито. Принципової різниці між ними немає, вона лише в тому, що тако – відкриті коржі з начинкою, як у нашому випадку, а бурито – Закриті.
На відміну від буріто, яке подається вже з начинкою, для фахіти подають начинку окремо від тортильї, і кожен самостійно вибирає, що саме загорнути в тортилью. Страва походить із регіону на Техасько-Мексиканському кордоні біля Ріо-Гранде, де раніше жили ковбої. Вони отримували залишки м'яса після забивання худоби.