Довідник Оксфордського університету англ. The Oxford Companion to Food зазначає, що на думку деяких, долма виникла як вірменське блюдо, а потім перейшла до турецької кухні. Потім долма була стравою придворної кухні імперії Османа.
Національне азербайджанське страва долма – це красиво загорнута у виноградне листя начинка з м'ясного фаршу та рису.
Деякі називають цю страву.долма», але в Туреччині долмий називають фаршировані овочі, а тут спосіб приготування – загортання, тому правильно називати цю страву.сарма». Збережіть цей рецепт потім.
Деякі називають ця страва "долма», але в Туреччини долмий називають фаршировані овочі, а тут спосіб приготування – загортання, тому правильно називати цю страву «сарма» (yaprak – по-турецьки «лист», sarma – іменник, утворений від дієслова «загортати»).