Чому потрібно їсти саме скумбрію та оселедець? Ця риба – справжня рекордсменка за змістом Омега-3! У скумбрії міститься вдвічі більше поліненасичених жирних кислот Омега-3, ніж у лососі! 05-Nov-2020
Насамперед вчені виділяють оселедець, лососеві (це кета, нерка, чавича, кижуч, сьомга), скумбрію та сардини. Вони містять найбільше корисних компонентів. У меншій кількості омега–3 містить біла риба: сайда, сибас, камбала та морський окунь.
Адже вміст корисних жирів у 100 г її філе досягає 12 г, з яких 1,5 г – це омега-3 жирні кислоти.
Оселедець – це досить калорійна риба, на 100 г припадає 205 ккал. Водночас у ній міститься 18 г білка та 12 г жирних кислот, серед яких корисні омега–3 жирні кислоти становлять основну масу (9 г).