Безперечна перевага ряженки – Високий вміст кальцію та фосфору. Одна склянка цього молочного продукту забезпечує 1/4 частину добової норми кальцію та 1/5 – фосфору. Білок, що міститься в ряжанці, розщеплюється швидше, ніж той, що у молоці чи кефірі.May 13, 2020
сир пармезан Лідер за кількістю кальцію серед усієї молочної продукції – сир пармезан. У 100 г продукту міститься 1300 мг кальцію, більше добової норми.
ПРОДУКТИ З ВИСОКИМ ЗМІСТМ КАЛЬЦІЯ:
Базилік (зелень) | 177 мг | 18% |
---|---|---|
Ряжанка 1% | 124 мг | 12% |
Ряжанка 2,5% | 124 мг | 12% |
Ряжанка 4% | 124 мг | 12% |
Ряжанка 6% | 124 мг | 12% |
•Jan 21, 2016
Продукти, багаті кальцієм
- Молоко
- Сири
- Горіхи та сухофрукти
- Овочі та зелень
- Рибні консерви
- Бобові та квасоля
- Молочні продукти
- Насіння