Додайте бобові у салати, варіть гороховий суп або робіть чечевичні оладки. Вміст білка в бобових на 100 г: жовта та червона сочевиця – 24 г, нут – 19 г, квасоля залежно від сорту 20–24 г, горох – 20 г, зелена сочевиця – 9 г. Крупу кіноа тепер можна зустріти і в наших магазинів.
Соєві боби – Найбільш білковий рослинний продукт. Він містить до 50 г білка на 100 г, що вдвічі перевищує вміст протеїну у м'ясі. А це не жарти.
Найбільша кількість протеїну міститься в яєчних білках, білому м'ясі, сирі, сої, квасолі, горіхах. Ці продукти, багаті на білок, знаходяться у вільному доступі і повністю задовольняють норму споживання, незалежно від цілей.
ПРОДУКТИ З ВИСОКИМ ЗМІСТ БІЛКУ:
Назва продукту | Зміст білка у 100 гр | Відсоток добової потреби |
---|---|---|
Молоко сухе нежирне | 33.2 гр | 47% |
Ікра червона зерниста | 31.5 гр | 45% |
Гриби білі сушені | 30.3 гр | 43% |
Пилок (перга, обніжжя) | 30 гр | 43% |