Пряники для малювання завжди тверді, щоб не прогинатися і айсинг не кришився. А щоб зробити їх м'якими при віддачі, достатньо прибрати на ніч у герметичний контейнер із шматочками яблука , вранці вони будуть м'які, як і треба. Відразу в пакет пакуйте і так вони довго будуть м'які.
Як розм'якшити засохлі пряники?
Надійний спосіб розм'якшити пряники – на піднос викласти нарізаний тонкими шматочками білий хліб, а зверху, просто на хліб, покласти пряники. Потім прибрати весь піднос у поліетиленовий пакет або обернути його харчовою плівкою. Залишити на 2-4 години, залежно від того, наскільки тверді пряники та якого вони розміру.
Як повернути м'якість пряникам?
Пропоную два способи зробити сухі пряники м'якше:
- Швидкий – злегка намочити пряники водою і поставити на 30-60 секунд у мікрохвильову піч.
- Розрізати яблуко кілька частин (4-5), покласти пряники у глибоку миску, на них викласти яблука та накрити кришкою або харчовою плівкою можна затягнути. Залишити на ніч.