Подивіться на колір шкірки та її якість. У стиглих плодів шкірка темно-зелена, рівномірно забарвлена. Якщо перед вами авокадо сорти хас або каліфорнійські плоди, про стиглість свідчить темно-фіолетовий, майже чорний колір. Зелена шкірка характерна або для незрілих авокадодля сортів зутано, фуерте.
Якщо місце біля плодоніжки підсохло і стало темним, значить, фрукт перезрів, а якщо при натисканні виступає сік, авокадо ідеально дозрілий. Якщо при струшуванні чується постукування, фрукт готовий до вживання. Оскільки після дозрівання кісточка легко відокремлюється від м'якоті.
У відмінність від звичайного авокадо «Хассмає темно-зелений, майже чорний колір з відтінками фіолетового, а структура шкірки досить жорстка і шорстка. Світло-зелена м'якоть стиглого плоду має кремово-маслянисту текстуру. М'який смак збагачений легкими вершковими та яскравими горіховими нотками.