Перед приготуванням замочіть качани в холодній воді на 1–2 години. Так вони стануть м'якшими. Якщо кукурудза перестигла, замочіть її у суміші води з молоком (пропорція 1:1) на 4–6 годин. Під час варіння не додавайте сіль, тоді кукурудза вийде м'якше, солодше і соковитіше. 26 лип. 2021 р.
Скільки часу варити кукурудзу щоб вона була м'яка?
Накрийте кришкою і поставте на плиту. Після того, як вода закипить, зменшіть вогонь і почніть відлік часу: молода кукурудза готується 20-25 хвилин, зріла – не менше 2 годин. Ближче до закінчення варіння зніміть пробу: вилкою підтягніть одне зернятко і розкусіть. Якщо воно м'яке та соковите, кукурудза готова.
Що додавати в кукурудзу при варінні?
У воду для варіння можна додати трохи вершкового масла для ніжного смаку. Готову кукурудзу можна натерти вершковим маслом і крупинками солі. Щоб стара і перезріла кукурудза стала соковитою, очищений від листя качан потрібно залити сумішшю молока та холодної води у співвідношенні 1:1 на 4 години.