Щоб вибрати свіжий горіх, зверніть увагу на зовнішній вигляд, запах та смак: Красиві шкаралупи. На ній не повинно бути вм'ятин чи плям. Шкаралупа випікана тонка, її можна розламати руками.
Тому горіхи пекан слід обережно вводити до раціону. Якщо інші горіхи рекомендується вживати по 30-40 г день, то для пекана цей показник становить 20-25. Горіх легкий, тому порція дорівнює маленькій жмені без слайдера або 5-6 скибочок продукту.
У складі цього горішка є багато поживних та корисних речовин: білки, цукру, вуглеводи, вітаміни А, В, С, Е, мікро- та макроелементи: кальцій, магній, залізо, фосфор, калій, цинк. Пекан, як і майже всі горіхи, універсальний – його можна їсти сирим або прожаривши у духовці до появи характерного аромату.
Пекан їдять у сирому, смаженому чи сушеному вигляді, додають у овочеві та фруктові салати, у крупи, сир, м'ясні, рибні та грибні страви, у випічку та десерти, у каву і навіть супи, наполягають на ньому лікери. Горіхи чудово поєднуються з сиром та бальзамічним оцтом. Олія з пекана на смак нагадує оливкове.