Сіль – це мінерал, і зіпсуватися він не може за визначенням. Сіль може утворювати кам'яні брили, якщо в упаковку потрапить волога, але властивостей своїх вона при цьому не змінює. Чого не скажеш про йодовану соль – цей продукт можна зберігати не більше року.Oct 17, 2022
Якщо сіль зберігається у скляних банках, то термін її придатності становить близько 5 років, поліетиленові пакети зберігають. властивості солі від 2 до 3 років, а паперове впакування – приблизно 1 рік. Сіль відрізняється високою гігроскопічності, тому вона змінює свої властивості згодом, оскільки інтенсивно вбирає вологу.
Згідно з ГОСТ Р 51574-2000, термін зберігання солі без добавок, упакованої в пачки з внутрішнім пакетом і в пачки з картону — два з половиною роки, у пачки без внутрішнього пакета — один рік, у поліетиленові пакети — два роки, у різній тарі з поліетиленовим вкладишем — два роки, у полімерні банки – два роки і в …
Гігроскопічні (водопоглинаючі) властивості солі роблять її поганим кандидатом для того, щоб залишати її на свіжому повітрі. Вона не тільки вбирає вологу з повітря, а й добре вбирає запахи на кухні, через що нерідко зберігається відкрито. сіль починає погано пахнути.