Шкода гречки Як будь-яка крупа, гречка містить багато вуглеводів, а її калорійність така ж висока як у рису, вівсянки та пшона – близько 310 ккал! Тому на гречку краще не налягати людям з високим тиском, які мають зайву вагу і страждають на цукровий діабет.
«Пацієнтам із синдромом подразненого кишечника, дисбактеріозом, надлишковим бактеріальним зростанням чи нестачею ферментів підшлункової залози не варто зловживати гречкою. Їхній організм, швидше за все, неадекватно сприйме цю крупу», — наводить слова експерта «Москва 24».
На першій стадії необхідно включення в дієту продуктів, багатих на повноцінні білки, в яких містяться також незамінні амінокислоти. Тому хворому необхідно частіше вживати в їжу свіже молоко та сир, нежирну рибу, яловичину, білок яйця, пшоно, гречку, вівсянку, соєве борошно.