Творцем шаурми вважається Кадир Нурман. Він був турком за походженням, але проживав у Берліні, де у 1972 році і розгорнув свій маленький бізнес – торгівлю смаженим м'ясом, загорнутим у лаваш. Ця страва було приготоване ним за мотивами турецького кебабу, але адаптоване для мешканців Старого Світу, що вічно поспішають.Aug 24, 2018
ТАК СКІЛЬКИ РОКІВ Шаурме? Донер кебаб, гірос або шаурму винайшли 1972 року. Автором рецепту став Кадір Нурман, який народився в Туреччині та згодом емігрував до Німеччини, де відкрив свій перший вуличний фастфуд. Спочатку він продавав просто смажене м'ясо із салатом, але потім здогадався замотувати начинку в лаваш.
За однією з версій першою шаурмою був грецький гірос – обсмажене м'ясо з овочами, загорнуте в круглий коржик і полите соусом дзадзики.
Рецепт ситної східної страви був винайдений відносно недавно, в 1972 року. Його творцем вважається турків, який проживав у Німеччині, Кадир Нурман. Він переробив традиційний рецепт національної страви – кебаб.