Виноградний оцет – продукт натурального походження, який одержують шляхом зброджування виноградного сусла. В наш час він використовується не лише як приправа для приготування всіляких страв, але і як ефективний лікарський засіб, який допомагає подолати багато захворювань.
Винний оцет дуже популярний у французькій кухні. Його легкий аромат і тонкий смак прикрасять практично будь-яку страву – шашлик та мариновану рибу, страви з курки та таке гарне поєднання, як овочевий салат із сиром та виноградом. З винним оцтом добре поєднуються багато прянощів: перець, гірчиця, майоран.
Винний оцет вирівнює артеріальний тиск, зміцнює стінки та очищає судини. Цей продукт є корисним для додаткового захисту організму від респіраторних інфекцій. Винний оцет сприяє схуднення та утримання результатів дієтичного харчування.
Найбільш очевидне та просте застосування винного оцту – Приправляти їм різні страви. У невеликих кількостях оцет хороший, якщо збризкати їм запечене м'ясо, рибу чи овочі, додати кілька крапель у суп чи тушковані страви. Особливо з винним оцтом гарний печений буряк.