Обробну дошку з нього можна зробити, але краще не треба. Береза - це вже ділова деревина, відноситься до пород середньої твердості, добре обробляється, але обробна дошка з берези швидко чорніє, крім того від вогкості її покоробить.22 вер. 2012 р.
Яке дерево найкраще для обробної дошки?
Кращі сучасні матеріали для обробних дощок. бамбук та каучукове дерево гевею. Такі дошки дуже практичні, оскільки не вбирають запахи їжі, не деформуються від води та перепадів температур, на них не утворюються подряпини та тріщини.
Які дошки найкраще використовувати на кухні?
Товщина залежить від типу їжі: для нарізки м'яких продуктів підійде тонка дошка, для м'яса оптимальна товщина – 3-4 см. Для обробки різних видів продуктів потрібно використовувати кілька дощок: для сирого м'яса, риби, хліба, свіжих овочів/фруктів.