Вітамінів у складі яловичої печінки – величезна кількість: вітамін В12, необхідний правильної роботи нервової системи; вітамін А (ретинол) – для якісного зору та міцної імунної системи; а також – D, Е, K. Макро та мікроелементи: залізо, фосфор, калій, натрій, кальцій, магній, мідь.
Навіщо потрібно їсти печінку?
Для підвищення гемоглобіну ця печінка є найкращою. Вітамін А і В12 – найголовніші у яловичій печінки. Вона дуже підходить для дієтичного харчування, полегшує перебіг деяких захворювань, також є потужним зміцнювачем імунітету.
Як часто потрібно їсти яловичу печінку?
Здорові дорослі люди можуть включати печінку до свого раціону. не частіше 3-4 разів на тиждень порціями не більше 220 г для жінок та 270 г для чоловіків.